Traktamente Genève 2020

Om du ska på tjänsteresa till Genève kan det vara bra att ta reda på aktuellt traktamente för resor till Schweiz. Skatteverket reglerar varje år gränsen för traktamente för alla länder i världen. De belopp som är satta för Schweiz och övriga länder begränsar det maximala beloppet som en arbetsgivare kan betala ut till en anställd utan skatteplikt. Vid resa till exempelvis Genève är tanken att traktamentet ska täcka de ökade levnadskostnader som uppstår i och med resan, exempelvis för restaurangbesök och vardagliga småutgifter.

För 2020 har Skatteverket beslutat om ett maximalt traktamente på 979 svenska kronor per dag för resor till Genève då det är det maximala traktamentet för resor till Schweiz. Om du under din resa till Genève även kommer att besöka andra städer i Schweiz är traktamentet detsamma även för dessa städer. Däremot om du kommer att besöka närliggande länder i Europa eller andra delar av världen så behöver du även ta reda på aktuellt traktamente för dessa länder.

I Genève, och hela Schweiz för den delen, används valutan Schweizisk franc som betalningsmedel. Innan en resa till Genève kan det vara bra att ta reda på aktuell valutakurs (växlingskurs) för Schweizisk franc. Valutakoden för Schweizisk franc är CHF, vilket är bra att veta när du söker aktuell valutakurs för Schweizisk franc.

Ett tips är att en sökning på Google enligt nedan ger aktuellt värde på 1 CHF inför din resa till Genève.

1 CHF to SEK

Du kan självklart även omvandla andra belopp i Schweizisk franc till svenska kronor på samma sätt.

10 CHF to SEK

100 CHF to SEK

100 CHF to SEK